beats by dre cheap

hhh ew shta mackice shanjaju

Snovi

Ljudski se snovi zasnivaju na iskustvu s malenom dozom mašte. Mačke se također sjećaju iskustava, pa se prisjećaju onoga što su vidjele, naučile i sl.

Što zapravo znače one refleksne radnje šapom i brkovima? Možda se prisjećaju lova. Iako neke mačke nikada nisu lovile živi plijen, naslijedile su pravi instinkt i to imaju urođeno. Mnogim macama koje čvrsto spavaju pokreti šapa djeluju kao trčanje ili poigravanje plijenom. Po zvukovima koje uspavane mace ispuštaju, može se zaključiti da se radi o energičnom lovu, koji je ipak često, nažalost, neuspješan.

Ako pažljivo promatrate macu dok spava možda možete i sami zaključiti o čemu sanja. Trzanje repom značilo bi vrebanje plijena, spremanje na skok ili možda gledanje u nešto veoma zanimljivo. Kada se tome pridruži i trzanje šapom, ili brkom, te podignuta usnica, definitivno bi se moglo reći da je upravo u procesu lova na kakav plijen, možda se igra sa žrtvom. Kada se rep nervozno miče, plijen je, nažalost već odavno otišao svojim putem.

One koje su udomljene nakon što su živjele na cesti, često znaju imati vrlo naprasne i agresivne snove. Znaju se bacakati, gotovo trčati i mijaukati, te se čini kao da su pod teškim stresom. Takve životinje treba probuditi iz takvih snova veoma nježno. Mačke koje su pretrpjele grozna iskustva s ljudima, koliko god da su poslije dobro udomljene, nikada neće imati mirne snove i uvijek će djelovati kao da se strašno muče dok spavaju. Čak i koliko god nevjerojatno zvučalo, one koje su preživjele smrt vlasnika stalno će to proživljavati u snovima. Iako je uvriježeno mišljenje da su mačke egoistične životinje koje ne znaju tko im je vlasnik i koje nemaju urođen taj osjećaj, dokazi govore drugačije. Slika vlasnika i zajedničkih trenutaka zauvijek luta njihovom podsvijesti.

S druge strane, vrlo ugodna iskustva također nalaze svoje mjesto u mačjim snovima. Večera, djetinjstvo, nježno češljanje, igranje u vrtu ili kotrljanje na travi, kao nevjerojatnu ugodu osjetit ćete čak i Vi. Kada nakon takva sna probudite svoju mačku, pa će Vas nagraditi pogledom punim ljubavi i glasnim prdenjem, trljat će se o Vašu ruku kao da Vam želi reći "Kako li sam samo diiivno sanjala!"
Kad sljedeći put vidite svoju macu kako spava, pokušajte, promatrajući je, otkriti njezine snove, i saznati da li uživa.

zivotinje koje wolimo
http://ziwotinjekojewolimo.blogger.ba
13/08/2008 18:26